klik n klik n klik ..:)

special follower

thanks korang yang sudi follow memollow, komen mengomen , tinggalkan link n message... korang memang SPECIAL....

SPECIAL FOLLOWERS

Rabu, 16 Julai 2014

udang karamel ringkas

Assalamualaikum,

akak nak share udang karamel yg sgt mudah untuk juadah berbuka puasa... resepi sebenar adalah kepak ayam sticky karamel.. tapi akak tukar pada udang.. ok gak la rasanya...tak yah la nak membebel panjang2.. so akk share la resepinya... tq pada empunya resepi sebenar.. akk lupa lak sapa.. maaf ya.. kalau anda terbaca minta halalkan n akk derhaka coz tukar ayam jadi udang...

1/2 kg udang sederhana besar
3 ulas bawang putih di hiris
1 inci halia di hiris
1sdk serbuk lada
sos cili
kicap
1/4 cawan madu
1sk pasti sedap
2 sb minyak masak

1. tumis bawang putih n halia. masukkan serbuk lada. kalau dah garing masukkan udang.
2. bila dah hampir masak masukkan sos cili, madu kicap dan pasti sedap.
3. goreng sampai kering dan udang dah di saluti rempah.

Jom Nasi Mandy ayam saudi

assalamualaikum,

cadangan menu berbuka petang ni.. nasi arab.. dapat dah tempahan nasi mandy  ayam dari kawan..  so balik ni kena p beli ayam and tomato puri.. stok ayam mentah kat umah tu dah abis.. so ke pasar sg hj dorani la kita... ber nasi arab la kita hari ni..



Isnin, 14 Julai 2014

puding roti marble

bahan-bahan:

1 peket agar-agar
5 keping roti
i tin susu cair
1/2 susu pekat
2 sudu gula
1 biji telur
1sk esen vanilla
pewarna pilihan

cara:
1. masak agar-agar dan gual.
2. roti, susu cair, susu pekat, telur, esen vanilla di blender.
3. campurkan ke dalam agar-agar yang sudah mendidih. kacau hingga pekat.
4. keluarkan dan bahagikan kepada beberapa bahagian dan masukkan pewarna pilihan.
4. masukkan ke dalam acuan berselang seli. sejukkan di dalam peti sejuk.



SPECIAL NOTE

SEGALA-GALANYA INDAH BILA D KONGSI BERSAMA.... SALAM SAYANG N CERIA2 SELALU BUAT PENGUNJUNG2 BELOG akak YANG NTAH APA2 NIE... :)


Syoknyer Blogging

DR. FAZLEY

KETAHUILAH KASIH SAYANG SESAMA KELUARGA TIDAK BOLEH DINILAI DENGAN WANG RINGGIT. BERDOALAH UNTUK IBUBAPA KESEJAHTERAAN MEREKA AGAR KITA TURUT DIBERKATI....

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin