SPECIAL FOLLOWERS

klik n klik n klik ..:)

Khamis, 4 Oktober 2012

pengalaman bersalin

salam... 
pagi ni dok dengar pengalaman bersalin kengkawan.. macam2 anak pertama la katakan.. ada yang senang, ada yang selamba jer..
     bagi mereka lebih berpuas hati kalau bersalin di klinik swasta, layanan dari nurse dan doktor sangat bagus... nurse pon datang jenguk2 sambil urut pinggang n bagi semangat tapi kalau hospital kerajaan, biar la kita sakit, terjerit2.. NURSE SPITAL KERAJAAN buat tak tau jer.. kalau dulu lagi teruk, nurse yang otai2 mulut boleh tahan lasernya... men sedap jer diorang bercakap... memang tak semua, tapi pengalaman memang merasa kena nurse2 yang teruk2 perangai ni..
     ada lagi yang cakap, kalau tau kita ni kerja kerajaan atau kerja yang beruniform pandai lak diorang respect...  huhu... boleh lak macam tu ek.. patutnya yang kurang berkemampuan tu layan sama jer la... spital kerajaan kan... lagilah sekarang ni konsep 1 Malaysia..
     nanti sambung lagi ek.. nak p makan2 jap... hehe...daaaaa

Isnin, 1 Oktober 2012

bila waktu telah berakhir

salam semua,
memang kekadang kita tak sedar apa yang kita dah buat tu menyakitkan hati orang... tapi tu la manusia yang tidak mahu mengaku kesalahan sendiri... dah terantuk baru terngadah... macamana nak faham kan, hati orang... ikutkan lah hati sendiri.., takpe la, mungkin de hikmahnya...
biarlah kalau orang nak mengata, biarlah apa yang mereka nak kata... hanya pengalaman yang mendewasakan kita... hidup tidak perlu bergantung pada orang... tapi kalau dah kena group work, camne plak... ermmmm... payah sungguh...
huhu, ni mesti korang tertanya2 apa kena mengena dengan group work pulok... ni semua sebab geng2 kelas akak la.., tak sekepala... addeh.. susah kan.. nak tak nak kena la ikut je kan...
layanssssss....
setelah mengikuti kelas ustaz CTU semalam, rasanya kecil sangat diri ni.,, banyak benda yang akak tak tau... kerdilnya diri., kurang mulia sangat diri akak, sebagai manusia di bumi Allah, sebagai guru, sebagai isteri, sebagai ibu dan sebagai kawan... terlalu banyak prejudis, hampir pada semua orang... susah diri kalau macam tu... kita kena maafkan orang selalu, walau sebesar gunung salah diorang pada kita.. setiap perbuatan ada balasannya... kita siapa untuk tidak memaafkan salah orang pada kita...sedangkan nabi ampunkan umatnya... 
cakap memang senang kan...nak ikhlaskan hati memaafkan oranh bukan perkara yang senang.., kadang2 ambil masa... hati yang sakit sukar untuk sembuh cepat kecuali kita redha...
luahan rasa hati yang tidak terluah... hanya pengubat rasa di dalam kotak hitam ni... terima kasih pada yang sudi membaca, walau tiada yang istimewa... sekadar curahan cuma...
sampai kita bertemu lagi...

Selasa, 14 Ogos 2012

CERITA DARI HATI

salam...

lama sudah akak tinggalkan blog ni, dah berabuk n berkulat gaknyer... ada gak jengah2.. tq la pada yang sudi intai2 n tinggalkan jejak terutama pada yang sudi klik mengelik... jasamu di kenang... hehe

banyak sangat keje n benda yang di buat, difikir n last2 banyak yang tak terbuat n tak terfikir.. tahun ni akak amik pjj... tu yang tak menyempat2.. dengan asiment, forum n presentation... huhu.. entahlah.. harap2 semester depan tidak sekalut taun ni... baby pon dah setahun, semoga smenyer berjalan dengan lancar.. 

dalam kehidupan ni banyak dugaan, kadang2 akak rasa kuat nak harungi n kadang2 rasa cam nak give up jer... last2 malas nak fikir, hidup mesti diteruskan walau apa jua yang datang... secara perlahan2 setiap rintangan n dugaan tu akan berakhir dengan jaya atau tidak, antara dapat diselesaikan atau biar ianya berlalu... terlalu bnyak fikir, hidup jadi tak ceria.. dengan masalah, keluarga akan bersangkut paut.. jadi akak cuba jadi seorang yang optimis.. biar apa orang nak kata, biar pe nak jadi, susah senang kita takde sapa nak tolong..

semester 2 ntah macamana, risau akak... sebab assignment banyak yang berkumpulan... susah coz kita dok jejauh.. ermm.. ntah lah.. pening gak nak fikir.. dah lah akak tak berapa pandai nak present... camne la gaknya... hampehhh kalau dapat group yang tak berapa nak best... cam ne?.. sem 1 berjaya gak harungi, sem 2 nie tak tau lagi cam ne gayanya.. harap2 tidak la byk berkumpulan...

addehhh... banyak lagi benda nak fikir.. rumah yang tak siap, nak balik kampung, PBS, ermmm...

k la, rasa cam dah kurang sket, beban d hati ni... len kali akak sambung...tata titi tutu...:)




SPECIAL NOTE

SEGALA-GALANYA INDAH BILA D KONGSI BERSAMA.... SALAM SAYANG N CERIA2 SELALU BUAT PENGUNJUNG2 BELOG akak YANG NTAH APA2 NIE... :)


Syoknyer Blogging

DR. FAZLEY

KETAHUILAH KASIH SAYANG SESAMA KELUARGA TIDAK BOLEH DINILAI DENGAN WANG RINGGIT. BERDOALAH UNTUK IBUBAPA KESEJAHTERAAN MEREKA AGAR KITA TURUT DIBERKATI....

Arkib Blog

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin